Lietuviški čenakai
- Prieskoniai
- Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Bulvės, 2 vienetai
- Kiauliena, marinuota, 100 gramų
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Jalapenai, griežinėlis, 1 vienetas
- Rauginti agurkai, 0.5 vieneto
- Rauginti kopūstai, 100 gramų
- Sojos padažas, 2 lašai
Gal ir netikri čenakai, bet tikrai skanūs. Galima šį patiekalą vadinti tiesiog mėsos troškiniu. Aprašyta vieno, pusės litro indelio paruošimas. Gaminant daugiau indų, atitinkamai ingridientų kiekį reikia dauginti.
Į išplautą čenakams skirtą indelį sudedama kelias dienas marinuota, gabaliukias pjaustyta kiauliena, jautiena ar kita mėsa. Ant mėsos uždedamas nedidelis marinuotų ar raugintų kopūstų ir agurkų, grietinės ir pomidorų padažo šaukštai, prieskoniai, sojos padažas, gabaliukas jalapeno. Toliau dedamos smulkiai pjaustytos bulvės, o ant bulvių vėl rauginti kopūstai iki indo viršaus. Į indą įpilama šiek tiek raugintų agurkų ar kopūstų skystimo ir vandens iki pat viršaus. Indelis uždaromas ir dedamas į orkaitę. Orkaitėje geriausia kaitinti iš viršaus. Troškinama apie valandą, vandens kiekis indelyje turi sumažėti trečdaliu.
Norint neaštriai, nedėkite jalapeno ir aštrių prieskonių.
Druskos nereikia, jeigu mėsa gerai išmarinuota ir pilama r. kopūstų skysčio.
2013-10-15 13:12
2013-10-15 10:02
2011-09-05 19:54
2010-12-16 13:51
2014-11-22 18:35