Lietuviški čenakai

Lietuviški čenakai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Prieskoniai
  • Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
  • Bulvės, 2 vienetai
  • Kiauliena, marinuota, 100 gramų
  • Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
  • Jalapenai, griežinėlis, 1 vienetas
  • Rauginti agurkai, 0.5 vieneto
  • Rauginti kopūstai, 100 gramų
  • Sojos padažas, 2 lašai
Gaminimo instrukcija:

Gal ir netikri čenakai, bet tikrai skanūs. Galima šį patiekalą vadinti tiesiog mėsos troškiniu. Aprašyta vieno, pusės litro indelio paruošimas. Gaminant daugiau indų, atitinkamai ingridientų kiekį reikia dauginti.

Į išplautą čenakams skirtą indelį sudedama kelias dienas marinuota, gabaliukias pjaustyta kiauliena, jautiena ar kita mėsa. Ant mėsos uždedamas nedidelis marinuotų ar raugintų kopūstų ir agurkų, grietinės ir pomidorų padažo šaukštai, prieskoniai, sojos padažas, gabaliukas jalapeno. Toliau dedamos smulkiai pjaustytos bulvės, o ant bulvių vėl rauginti kopūstai iki indo viršaus. Į indą įpilama šiek tiek raugintų agurkų ar kopūstų skystimo ir vandens iki pat viršaus. Indelis uždaromas ir dedamas į orkaitę. Orkaitėje geriausia kaitinti iš viršaus. Troškinama apie valandą, vandens kiekis indelyje turi sumažėti trečdaliu.

Norint neaštriai, nedėkite jalapeno ir aštrių prieskonių.
Druskos nereikia, jeigu mėsa gerai išmarinuota ir pilama r. kopūstų skysčio.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
A.S.
2014-11-22 18:35
O man atrodo, kad trūksta svogūnų ir česnako...
hm
2013-10-15 13:12
ne sis,ne jis
-
2013-10-15 10:02
lietuviški čenakai su lietuviškais jelapenais??
(anonimas)
2011-09-05 19:54
taigi sako kad netikri bet skanus cenakai!
Samukas
2010-12-16 13:51
Su raugintais kur kas skaniau, jeigu ka.