Lietuviški šaltibarščiai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kefyras, riebesnis, 6 stiklinės
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Burokėliai, jauni, su lapais, 300 gramų
- Agurkai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, virtas, 1 vienetas
- Ridikai, 2 vienetai
- Druska
- Cukrus
- Citrinos rūgštis, ar actas
Gaminimo instrukcija:
Nuplauti supjaustyti burokėliai išverčiami mažame kiekyje parūgštinto vandens. Ridikėliai supjaustomi griežinėliais, o agurkai juostelėmis (be sėklų). Kefyras, sumaišius su grietine, išplakamas mediniu šaukštu, sudedama kiaušinis, žalumynai ir viskas sumaišoma su virtais burokėliais. Palaikoma šaltai, kad atvėstų.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2018-04-04 10:31
man šaltibašciai patinka
2013-08-01 15:22
Jokiu marinotu burokieliu !!! TIK isvirtas burokielis, pagrindas kefiras ar rugpienis , gretine, kartais ned reikia balansot - ar dadiet cukraus , gero kefiro, gretines. AR pastebejot kad labai viskas priklaiso nuo geru produktu. Skisti saltibasciai - tai ne visai teisinga... tirstumas ir aromatas labai reikalingi tokiam patiekalui ! krapai, kiausinis, agurkas, z. svogunai - butini !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SRIUBA turi gerai ir skanei kviepet ... /atleiskit uz klaidas/nedarykit pornog...
2011-06-04 11:17
seip truksta krapu ir svogunu laisku... ridikeliu nededu...
2011-03-31 21:01
reikia...skaniau bus
2022-08-17 05:08