Liežuvis su grybais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Jaučio liežuvis, arba kiaulės, virtas, 1 vienetas
- Grietinėlė, 35%, 200 gramų
- Grybai, 300 gramų
- Morkos, 1 vienetas
- Svogūnai
- Obelių aliejus
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Svogūnus pakepinti aliejuje kartu su grybais, įpilti grietinėlės, sudėti sutarkuotą morką, pagardinti druska bei pipirais. Į kepimo skardą dėti virtą liežuvį, užpilti padažą ir troškinti orkaitėje apie 15 minučių.
Bajorų virtuvėje buvo populiaru naudot mėsos subproduktus, derinti mėsą su grybais. Sotūs patiekalai buvo tarsi bajoriškosios virtuvės vizitinė kortelė.
Šaltinis: Savaitraštis "TV savaitė"
» Rašyti komentarą
» Komentarai