Linos sriuba
- Juodieji pipirai, malti
- Pupelės, 400 gramų
- Šparaginės pupelės, 200 gramų
- Makaronai, 100 gramų
- Česnakas, skiltelės, 1 vienetas
- Bazilikas
- Druska
- Parmezano sūris, 100 gramų
- Sultinys, 1.7 litro
- Bulvės, didelės, 1 vienetas
- Cukinija, 250 gramų
- Svogūnai, violetiniai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Morkos, vidutinio dydžio, 2 vienetai
- Salierai, stiebas, 1 vienetas
- Rozmarinas, kapotas, 1 arbatinis šaukštelis
- Pomidorų sultys, 450 gramų
Svogūnus, morkas ir salierus smulkiai sukapojame.
Bulves ir cukiniją supjaustome kubeliais. Nuvirtas šparagines pupeles taip pat smulkiai supjaustome.
Ant šiek tiek mažesnės nei vidutinės ugnies užkaičiame puodą. Įpilame vieną šaukštą alyvuogių aliejaus ir sudedame svogūnus, morkas ir salierus, pridedame rozmarinų, pipirų, druskos. Viską maišant pakepiname apie 5 minutes.
Įmaišome pomidorų sultis, nuolat maišant kaitiname apie 1 minutę.
Sudedame bulves, cukinijas bei pupeles (naudojau konservuotas pupeles).
Į puodą supilkite apie 1,7 l sultinio. Tinka vištienos, daržovių.
Į sriubą sudedame šparagines pupeles ir verdame apie 10 minučių.
Po to sudedame makaronus, tarkuoto česnako, baziliko, ir verdame apie 5-10 minučių.
Kai jau sriuba išvirs į puodą arba atskirai į kiekvieną lėkštę įberkite parmezano sūrio. Skanaus!