Linos sriuba

Linos sriuba
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai, malti
  • Pupelės, 400 gramų
  • Šparaginės pupelės, 200 gramų
  • Makaronai, 100 gramų
  • Česnakas, skiltelės, 1 vienetas
  • Bazilikas
  • Druska
  • Parmezano sūris, 100 gramų
  • Sultinys, 1.7 litro
  • Bulvės, didelės, 1 vienetas
  • Cukinija, 250 gramų
  • Svogūnai, violetiniai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
  • Morkos, vidutinio dydžio, 2 vienetai
  • Salierai, stiebas, 1 vienetas
  • Rozmarinas, kapotas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Pomidorų sultys, 450 gramų
Gaminimo instrukcija:

Svogūnus, morkas ir salierus smulkiai sukapojame.

Bulves ir cukiniją supjaustome kubeliais. Nuvirtas šparagines pupeles taip pat smulkiai supjaustome.

Ant šiek tiek mažesnės nei vidutinės ugnies užkaičiame puodą. Įpilame vieną šaukštą alyvuogių aliejaus ir sudedame svogūnus, morkas ir salierus, pridedame rozmarinų, pipirų, druskos. Viską maišant pakepiname apie 5 minutes.

Įmaišome pomidorų sultis, nuolat maišant kaitiname apie 1 minutę.

Sudedame bulves, cukinijas bei pupeles (naudojau konservuotas pupeles).

Į puodą supilkite apie 1,7 l sultinio. Tinka vištienos, daržovių.

Į sriubą sudedame šparagines pupeles ir verdame apie 10 minučių.

Po to sudedame makaronus, tarkuoto česnako, baziliko, ir verdame apie 5-10 minučių.

Kai jau sriuba išvirs į puodą arba atskirai į kiekvieną lėkštę įberkite parmezano sūrio. Skanaus!

» Rašyti komentarą
» Komentarai