Majonezas
- Citrinų sultys, ar acto, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 125 gramai
- Garstyčios, milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
- Cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska
Visi produktai turi būti labai švieži ir vienodos temperatūros. Emaliuotame dubenėlyje kiaušinio trynys išplakamas su garstyčiomis, cukrumi, druska, aliejumi ir į greit sukamą mase pamažu lašinama rūgštis.
Iš majonezo gaminami kitokie majonezai su įvairiais priedais. Dauguma jų gaminami vienodai — sumaišomi nurodyti produktai.
Majonezas su krienais. 250 g. majonezo (žr. aukščiau), 2 šaukštai tarkuotų krienų, šaukštas tarkuoto obuolio, pagal skonį citrinos ar acto rūgšties, cukraus, druskos. Viskas išmaišoma.
Majonezas su grietine. 0,5 L majonezo, pusė stiklinės grietinės, šaukštas garstyčių. Viskas išmaišoma.
Majonezas su pomidorų padažu. 0,5 L majonezo, 2 šaukštai pomidorų padažo, pagal skonį cukraus. Viskas išmaišoma.
Žaliasis padažas. 0,5 L majonezo, pusė stiklinės špinatų, šaukštelis aliejaus, šaukštas grietinės, pagal skonį juodųjų pipirų, petražolių lapelių, druskos. Špinatai užplikomi verdančiu vandeniu, nusunkiami, sumalami ir pakepinami aliejuje. Ataušinta masė sumaišoma su grietine, kapotomis petražolėmis, majonezu. Gardinama juodaisiais pipirais, druska.
Žaliasis majonezas. 0,5 L majonezo, pusė stiklinės žalių špinatų sulčių. Viskas sumaišoma. Šis majonezas tinka patiekalams puošti.
Majonezas su kornišonais. 0,5 L majonezo, 6 kornišonai. Į majonezą sudedami smulkiai supjaustyti maži marinuoti agurkėliai. Viskas sumaišoma.
Česnako padažas. 0,5 L majonezo, maža galvutė česnako, 100 g ankštinių pipirų (konservuotų), pagal skonį aliejaus, druskos, juodųjų pipirų, petražolių lapelių. Nuplikytas verdančiu vandeniu ir smulkiai supjaustytas česnakas pakepinamas aliejuje, pridedama sumaltų ankštinių pipirų. Sumaišoma su majonezu, petražolėmis, pagardinama.
2012-04-06 14:19
2010-08-26 21:52
2009-09-03 14:59
2009-03-08 15:46
2012-10-14 15:17