Makaronai su tunu ir baklažanais
- Česnakas, 4 skiltelės
- Sviestas, 50 gramų
- Baltieji pipirai
- Grietinėlė, 35%, 100 mililitrų
- Svogūnai, laiškai, 70 gramų
- Pomidorai, 4 vienetai
- Spageti, 150 gramų
- Tunas, skardinėse savose sultyse, 2 vienetai
- Baklažanai, nedidelis, 0.5 vieneto
- Druska
Į pasūdytą verdantį vandenį įdedame spageti makaronus, įpilame šiek tiek aliejaus ir verdame. Kai makaronai išverda, perkošiame juos per sietelį. Taip pat perpilame makaronus šaltu vandeniu, tuomet jie nesulips.
Svogūno laiškus ir česnaką smulkiai supjaustome. Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame odelę ir supjaustome kubeliais. Nedideliais kubeliais supjaustome ir baklažanus.
Į įkaitintą keptuvę dedame sviesto, pakepiname smuklintą baklažaną, vėliau beriame, svogūno laiškus, tuomet įdedame česnaką, dar šiek tiek pakepiname. Po to į keptuvę įdedame pomidorus, maišydami kepame apie 5 minutes. Sudedame tuną, įberiame baltųjų pipirų pagal skonį, supilame grietinėlę. Maišydami kepame kol padažas užvirs. Išjungiame ugnį.
Tuno padažą pilame ant makaronų. Ant viršaus dar galima pabarstyti pjaustytų svogūnų laiškų.
Skanaus!
2010-05-27 11:26