Makaronų ir obuolių apkepas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Obuoliai, 500 gramų
- Makaronai, 200 gramų
- Krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Druska
- Sausainiai
- Riešutai, kapoti
- Citrinos, žievelė
- Vanilinis cukrus
Gaminimo instrukcija:
Obuolius užpilkite 5 šaukštais vandens, įberkite šaukštą cukraus, įdėkite citrinos ar apelsino žievelių. Makaronus išbrinkinkite verdančiame, truputį pasūdytame piene (0,75 l). Tuo metu paruoškite užpilą: 0,25 l verdančio pieno sutirštinkite krakmolu ir, nukėlus nuo ugnies, įdėkite kiaušinio trynį; pasaldinkite šaukštu cukraus, įberkite vanilinio cukraus.
Makaronus sumaišykite su obuoliais ir užpilu. Sudėkite iki stangrumo išplaktą baltymą ir viską atsargiai išmaišykite. Paruoštą masę sukrėskite į gerai išteptą stiklinę karščiui atsparią formą. Kepkite 45 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Apibarstykite trintais sausainiais ir kapotais riešutais ar migdolais.
Makaronų patiekalas paruoštas!
» Rašyti komentarą
» Komentarai