Makaronų ir obuolių apkepas

Makaronų ir obuolių apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Obuoliai, 500 gramų
  • Makaronai, 200 gramų
  • Krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Sausainiai
  • Riešutai, kapoti
  • Citrinos, žievelė
  • Vanilinis cukrus
Gaminimo instrukcija:

Obuolius užpilkite 5 šaukštais vandens, įberkite šaukštą cukraus, įdėkite citrinos ar apelsino žievelių. Makaronus išbrinkinkite verdančiame, truputį pasūdytame piene (0,75 l). Tuo metu paruoškite užpilą: 0,25 l verdančio pieno sutirštinkite krakmolu ir, nukėlus nuo ugnies, įdėkite kiaušinio trynį; pasaldinkite šaukštu cukraus, įberkite vanilinio cukraus.
Makaronus sumaišykite su obuoliais ir užpilu. Sudėkite iki stangrumo išplaktą baltymą ir viską atsargiai išmaišykite. Paruoštą masę sukrėskite į gerai išteptą stiklinę karščiui atsparią formą. Kepkite 45 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Apibarstykite trintais sausainiais ir kapotais riešutais ar migdolais.
Makaronų patiekalas paruoštas!

» Rašyti komentarą