Maljorkietiška kopūstų sriuba

Maljorkietiška kopūstų sriuba
Malijorkietiška kopūstų sriuba
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kopūstai, mažo, 1 galva
  • Vanduo, karšto, 500 mililitrų
  • Žalioji paprika, vidutinio dydžio, 2 vienetai
  • Pomidorai, vidutinio dydžio, 2 vienetai
  • Svogūnai, didelio, 1 vienetas
  • Česnakas, 5 skiltelės
  • Petražolės, šviežių, smulkintų, 1 sauja
  • Alyvuogių aliejus, 5 valgomieji šaukštai
  • Raudonosios paprikos milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska
Patiekiant:
  • Sultinys, daržovių ar vištienos, 1.5 litro
  • Batonas, ar duonos, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis. Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku. Kopūstą supjaustome dideliais gabalėliais. Iš paprikų išimame sėklytes, supjaustome didesniais gabalėliais.

  2. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitiname 5 valg. š. alyvuogių aliejaus. Sudedame susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Kepiname, kol svogūnas suminkštėja.

  3. Pomidorus nulupame, išimame sėklytes (jei norite) ir supjaustome mažais kubeliais. Sudedame į puodą kartu su svogūnu ir česnaku. Kepiname, kol pomidoro gabalėliai suminkštėja. Tada sudedame susmulkintą kopūstą, išmaišome ir kaitiname, kol kopūstas suminkštėja. Sudedame petražoles, įberiame paprikos miltelius, išmaišome. Pakaitiname ~2-3 min. Po to sudedame paprikas, išmaišome, pakaitiname ~2-3 min ir užpilame 500 ml karšto vandens. Sriubą kaitiname, kol paprika suminkštėja. Pabaigoje pagardiname druska pagal skonį.

  4. Sriubos patiekimas – karštą sultinį supilstome į dubenėlius, įdedame batono riekeles, ant viršaus sudedame troškintas daržoves ir patiekiame. Sriubą galite pagardinti grietine.

  5. Šiai sriubai geriausia naudoti vakarykštę duoną, prieš tai supjaustytą plonomis riekelėmis, kad šiek tiek padžiūtų.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą
» Komentarai