Maljorkietiška kopūstų sriuba
- Kopūstai, mažo, 1 galva
- Vanduo, karšto, 500 mililitrų
- Žalioji paprika, vidutinio dydžio, 2 vienetai
- Pomidorai, vidutinio dydžio, 2 vienetai
- Svogūnai, didelio, 1 vienetas
- Česnakas, 5 skiltelės
- Petražolės, šviežių, smulkintų, 1 sauja
- Alyvuogių aliejus, 5 valgomieji šaukštai
- Raudonosios paprikos milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska
- Sultinys, daržovių ar vištienos, 1.5 litro
- Batonas, ar duonos, 1 vienetas
Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis. Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku. Kopūstą supjaustome dideliais gabalėliais. Iš paprikų išimame sėklytes, supjaustome didesniais gabalėliais.
Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitiname 5 valg. š. alyvuogių aliejaus. Sudedame susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Kepiname, kol svogūnas suminkštėja.
Pomidorus nulupame, išimame sėklytes (jei norite) ir supjaustome mažais kubeliais. Sudedame į puodą kartu su svogūnu ir česnaku. Kepiname, kol pomidoro gabalėliai suminkštėja. Tada sudedame susmulkintą kopūstą, išmaišome ir kaitiname, kol kopūstas suminkštėja. Sudedame petražoles, įberiame paprikos miltelius, išmaišome. Pakaitiname ~2-3 min. Po to sudedame paprikas, išmaišome, pakaitiname ~2-3 min ir užpilame 500 ml karšto vandens. Sriubą kaitiname, kol paprika suminkštėja. Pabaigoje pagardiname druska pagal skonį.
Sriubos patiekimas – karštą sultinį supilstome į dubenėlius, įdedame batono riekeles, ant viršaus sudedame troškintas daržoves ir patiekiame. Sriubą galite pagardinti grietine.
Šiai sriubai geriausia naudoti vakarykštę duoną, prieš tai supjaustytą plonomis riekelėmis, kad šiek tiek padžiūtų.