Malta mėsa tešloje
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, įdarui, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Vanduo, šaltas, 5 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, tryniai, 3 vienetai
- Mėsa, malta, 1 kilogramas
- Druska, įdarui, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Paprika, raudona, malta, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Baltieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Mairūnas, džiovintas, 1 arbatinis šaukštelis
- Petražolės, smulkintos, 3 valgomieji šaukštai
- Kalakutiena, kepenys, 150 gramų
- Pievagrybiai, 100 gramų
- Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
Sumaišyti sviestą su miltais. Pirštais trinti, kol pasidarys trupinėliai. Suberti druską, įmušti kiaušinį, po truputį pilti vandenį ir suminkyti elastingą tešlą. Tešlą suvynioti į plėvelę ir 2 valandas laikyti šaldytuve.
Dubenyje sumaišyti mėsą, kiaušinius, prieskonius, petražoles. Pasūdyti. Kepenėles nuplauti, nurinkti riebalus, plėveles, supjaustyti 2 cm dydžio gabaliukais ir apkepti ant įkaitinto sviesto. Atšaldyti. Pievagrybius nuvalyti, nuplauti, didesnius padalinti į keturias dalis, mažesnius į dvi. Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros.
Tešlą padalinti į dvi dalis. Ant miltais pabarstytos lentos iškočioti 30x30 ir 35x35 lakštais. Mažesnįjį tešlos lakštą įkloti į kepimo skardą. Dėti ant jo mėsa, paliekant 2 cm kraščiukus. Pakaitomis į mėsą įspausti kepenų ir pievagrybių gabaliukus. Paviršių sulyginti ir užkloti didesniuoju tešlos lakštu. Atsikišusius tešlos kraštus apipjaustyti ir apspaudyti šakute. Nupjaustytus tešlos likučius iškočioti ir išpsausti iš jų gėlytes. Tešlą aptepti kiaušinio tryniu, papuošti gėlytėmis, kurias taip pat aptepti. Gėlyčių viduryje pradurti skylutes, kad kepant išeitų garai. Paštetą kepti 1 valanda ir 20 minučių.