Maltiniai su kaparėliais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Druska
- Svogūnai, 1 vienetas
- Česnakas, 2 skiltelės
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Alyvuogės, be kauliukų, 100 gramų
- Kaparėliai, konservuoti, 1 valgomasis šaukštas
- Riešutai, kedro, 2 valgomieji šaukštai
- Grietinėlė, 35%, riebi, 1 valgomasis šaukštas
- Džiūvėsėliai, malti, 2 valgomieji šaukštai
- Kalakutiena, faršas, 500 gramų
- Pienas, 1 stiklinė
- Duona, 2 riekės
- Juodieji pipirai, malti
Gaminimo instrukcija:
Svogūną ir česnakus susmulkiname ir apkepame riebalauose.
Nuo duonos nupjaustome plutelę, minkštimą užpilame pienu ir palaukiame kol suminkštės.
Duonos minkštimą, svogūnus ir česnakus sudedame į kalakutienos faršą ir išmaišome.
Įmušame kiaušinį, pagardiname druska, pipirais, išmaišome ir dedame į šaldytuvą, kad atvėstų.
Alyvuoges susmulkiname ir sumaišome su kaparėliais, riešutais ir grietinėle.
Faršą padaliname į 6 dalis, suformuojame paplotėlius, į vidurį dedame po porą šaukštų alyvuogių ir riešutų įdaro, bei suformuojame maltinius.
Apvoliojame džiūvėsėliuose ir apkepame karštuose riebaluose.
Sumažiname ugnį, uždengiame keptuvę ir troškiname apie 8 min.
Patiekiame su ryžiais ir salotomis. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai