Mano naminė duona
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Vanduo, šiltas, 250 mililitrų
- Mielės, sausos, 7 gramai
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Linų sėmenys, su inulinu, 1 valgomasis šaukštas
- Kvietiniai miltai, rupūs, 2.5 stiklinės
Pabarstymui:
Sezamo sėklos
Kmynai
Sumaišyti visus produktus. Tada dedame po truputį miltus ir atsargiai maišome viską šakute.
Tešla uždengiama maistine plėvele arba maišeliu (virš dubenio palikti vietos tešlai kilti) ir paliekama šiltoje vietoje. Po 1-1,5 val. tešla pakils.
Paruošti formą – patepti alyvuogių aliejumi, galima ir miltais pabarstyti.
Mūsų pakilusią tešlą atsargiai išmaišyti šakute ir dėti į formą. Formą uždengti (vėl nepamiršti palikti vietos virš formos) ir palikti šiltai dar 20-30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 C. Duoną apibarstykite kmynais, sezamo sėklomis – kaip patinka, ir kepkite 70-80 minučių.
Iškepusią duoną (kartu su forma) apdengti gerai sudrėkintu rankšluosčiu, uždengti pledu ir palikti kol atvės.
Skanaus!
2011-09-29 19:17
- Sake kad jei daug iseis tai visa mokykla pavaisins.
Jei mama ikalbesiu gal pagaminsim. Bet receptas puikus
2011-09-29 19:23