Mano Napaleonas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviestas, 400 gramų
- Pienas, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Sviestas, 400 gramų
- Cukrus, 2 stiklinės
- Miltai, 8 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Pienas, 1 litras
- Romas, 2 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 12
Sviestą burokine tarka sutarkuojame į miltus, supilame pieną ir lengvai išmaišome tešlą. 2 val. ją laikome šaltai.
Iš atšaldytos tešlos kočiojame 3-4 mm storio lakštus ir apipjauname kraštus, suteikdami jiems norimą formą. 3/4 tešlos sunaudojame dideliams trikampiams, o 1/4 - mažiems. Lakštus subadome šakute ir iškepame 150°-170°C temperatūroje.Kremui puode užverdame pieną, cukrų ir 200 g sviesto. Kaitindami ant mažos ugnies ir nuolat maišydami suberiame miltus.
Į praaušusį kremą įmaišome likusį sviestą, po vieną kiaušinį, suberiame vanilės cukrų ir supilame romą.
Kremu pertepame iškeptus lakštus, aptepame viršų ir šonus.
Tortą apibarstome trupiniais.
Skanaus
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-11-02 11:27
Ar butinas romas?
2015-01-15 21:42