Mano pyragas
- Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
- Manų kruopos, 1 stiklinė
- Cukrus, 1 stiklinė
- Cinamonas
- Obuoliai, 1.5 kilogramo
- Džiūvėsėliai
- Sviestas, 200 gramų
Skaniausio pyrago pasaulyje (kuris skoniu varžosi gal tik su tinginiu) siela ir širdis - manų, miltų, cukraus miksas. Visko - po vieną stiklinę ir išmaišom
Obuolius nusilupam, susipjaustom ir išvoliojam cinamone (kuo daugiau, tuo geriau). Kepimo formą pasibarstom džiūvėsėliais. (tinka ir miltai)
Tolygiai suberiam pusę obuolių.
Tolygiai užpilam pusę mikso.
Iš kameros ištraukiam sviestą, atsipjaunam pusę ir vėl kišam atgal. Pusę sviesto sutarkuojam ant viršaus arba padėliojam tolygiai riekelėmis.
Pyrago atrodo mažai, o mes turim visko po pusę. Taigi kartojam procedūras su sluoksniais (vėl obuoliai, miksas ir ant viršaus likęs sviestas). Gavosi kažkas tokio (tik gal virtuvės taip neapšnerkštėt, kaip aš)
Pašaunam pečiun ir kepam 150 laipsnių temperatūroje.
Kepam kol atrodys valgomas (na toks rusvas)
Labai svarbu atvėsinti, nes karštas jis - mikštas ir trapus. Žiauriai tinka su vaniliniais ledais ir gilių kava (yra pirkti “Rūtos” krautuvėje, pvz., “Akropolyje” prie “JYSK”). Klausimai į komentarus, pyragas į burną! :)
2010-10-23 13:27
2010-10-17 18:47
2010-10-17 18:34
2010-10-14 13:12
2011-08-10 14:05