Margasis keksas
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 400 mililitrų
- Druska, 0.3 arbatinio šaukštelio
- Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 100 mililitrų
- Margarinas, Rama, kepiniams (kambario temperatūros), 120 gramų
- Pienas, 130 mililitrų
- Juodasis šokoladas, 100 gramų
- Saldainiai, irisiniai arba su kremo įdaru, 100 gramų
- Kakava
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Mažąją kekso formelę ištepkite margarinu. Pakaitinkite 50 ml pieno, nuimkite nuo ugnies ir suberkite šokoladą. Viską sumaišykite ir leiskite šokoladui ištirpti. Suplakite margariną su cukrumi ir įplakite po vieną kiaušinį. Atskirame inde sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Suplakite likusį pieną ir grietinę. Į suplaktą masę sudėkite trečdalį miltų mišinio ir viską suplakite. Įpilkite trečdalį pieno ir grietinės. Suplakite į vientisą masę. Pamažu suberkite likusius miltus ir supilkite pieno mišinį. Pusę tešlos įdėkite į kitą indą ir į jį supilkite šokolado ir pieno mišinį. Jei norite, pridėkite smulkintų saldainių ir suplakite tešlą į vientisą masę. Į formą pakaitomis dėkite šviesią ir tamsią tešlą. Kepkite 50 minučių. Iškeptą keksą 10 minučių palikite atvėsti formoje, po to, apvertę formą, keksą išimkite ir leiskite jam apdžiūti. Patiekdami apibarstykite kakavos milteliais.
2011-01-18 14:10