Marinuota kiauliena

Marinuota kiauliena
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Actas, 2 valgomieji šaukštai
  • Prieskoniai, įvairūs mėsos
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Druska, nepilnas, 1 valgomasis šaukštas
  • Kiauliena, kumpis, 700 gramų
  • Pipirai, juodieji
  • Vanduo, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:

Taip išmarinuota kiauliena tinka šašlykams, troškiniams, kepti keptuvėje, virti ir kitiems patiekalams. 7 dienas marinuotą kiaulieną kai kurie valgo ir žalią, nes ji pilnai sterilizuota.

Kiaulienos kumpis ar kita neriebi mėsa supjaustoma kubeliais ir įdedama į indą, kuris vėliau sandariai uždaromas. Subjaustyti svogūnai griežinėliais sudedami ant kiaulienos kubelių. Sudedami prieskoniai. Norint, kad kiauliena būtų švelnesnė, galima papildomai įdėti kelis šaukštus majonezo, pomidorų padažo. Kiauliena užpilama acto ir druskos tirpalu. Viskas išmaišoma. Tirpalo stiklinei pagaminti reikia 1 nepilno šaukšto druskos ir 2 šaukštų acto, 1 stiklinė vandens (galite tirpalo paragauti ar ne per mažai druskos, tik tada pilti actą, turi gautis marinuotų agurkų skysčio sūrumas). Vietoj acto mišinio dar galima naudoti marinuotų agurkų skysčio. Mėsa laikoma šaldytuve iki 14 dienų. Tačiau sultingiausia mėsa būna pamarinuota tik kelias valandas.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
(anonimas)
2010-07-14 08:37
DRUSKĄ DĖTI, PRIEŠ KEPIMĄ.BUS MINKŠTESNĖ MĖSA.
petras001
2009-09-22 21:03
jega zalias tai
Lapas
2009-06-15 22:54
Labai gerai gavosi, skanu.