Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
- Aitrioji paprika, 1 vienetas
- Krapai, smulkinti, 3 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, 3 vienetai
- Agurkai
Ingridientai nurodyti trilitriniui stiklainiui. Jei darote kituose stiklainiuose - komponentus atitinkamai sumažinkite ar padidinkite.
Užpilamo marinato litrui reiks: 1 L vandens, 100ml acto, šaukštas druskos, šaukštas cukraus, 3 lauro lapeliai, 5 kvapieji pipirai.
Agurkų galiukus nupjaukite. Pamirkykite agurkus pasūdytame vandenyje kelias valandas. Krapus pasmulkinkite, svogūnus supjaustykite griežinėliais. Į stiklainį įdėkite čili. Agurkus nuplaukite ir sudėkite į stiklainį, sluoksniuodami su svogūnais, krapais. Užpilkite neverdančiu marinatu. Stiklainius sudėkite į 90 laipsnių temperatūros puodą su vandeniu, pridenkite (neužsukite) dangteliais ir taip kaitinkite 10-15 min. Po to stiklainius užsukite, apverskite ir leiskite ataušti.