Marinuoti burokėliai

Marinuoti burokėliai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Burokėliai
Gaminimo instrukcija:

Burokėlius nuplaukite, supjaustykite kubeliais ar griežinėliais, sudėkite į stiklainius ir užpilkite iki užvirmo pakaitintu marinatu.

Marinatas paruošiamas taip: į emaliuotą puodą įpilama 1 L vandens, įberiama 60—100 g cukraus, 12 grūdelių pipirų, 0,5—1 g cinamono ir 18 gvazdikėlių. Verdama 15 minučių. Po to marinatas nukeliamas nuo ugnies ir parūgštinamas 2-3 šaukštais 9 procentų acto. Tiek marinato užtenka trijų litrų burokėlių stiklainiui užpilti.

Stiklainius uždenkite dangteliais ir kaitinkite — pusės litro stiklainius— 12 minučių, 1 litro stiklainius — 15 minučių. Po to juos tučtuojau uždarykite ir atvėsinkite.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
madam59
2017-01-03 15:25
Aš tai tiesiai į stambiai tarkuotus virtus burokėlius viską dedu pagal reikalingo vandens kiekį, paverdu. Baiginat virt supilu reikamą tūrį acto ir samčiu sipilstau viską į verdančiu vandeniu perlietus stiklaunius. Nesicackinu ir puikiausiai laikos
Asta
2016-09-09 10:33
Tai burokrelius isvirti ar zalius
renata
2015-09-14 16:40
Liuks receptas
sima
2015-07-01 21:32
As irgi be druskos darau ,nuo acto yra pakankamai skonio .
tiuti
2014-09-15 20:06
nesamone