Marinuoti grybai žiemai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kvapieji pipirai, žirneliai, 5 vienetai
- Grybai, įvairūs, miško, 500 gramų
- Vanduo, 1 litras
- Actas, 3 valgomieji šaukštai
- Druska, 1.5 valgomojo šaukšto
- Juodieji pipirai, žirneliai, 5 vienetai
- Lauro lapai, 3 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Grybus išvalykite, supjaustykite ir sudėkite į puodą. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų pusę grybų ir užvirkite, grybai paskęs savo sultyse. Pradžioje pasirodys putos, kurias nugriebkite. Pavirkite 10 minučių, įdėkite druskos, prieskonių. Druskos galite dėti pagal skonį, 3 litrų puodui reikia maždaug 2 šaukštų. Įpilkite acto (3 litrų puodui reikia maždaug 9 šaukštų). Verdančius grybus su skysčiu supilaukite į švarius stiklainius, greitai užsukite ir apverskite ant dangtelių. Atvėsusius stiklainius laikykite šaldytuve. Jeigu norite grybus laikyti rūsyje, patartina stiklainius prieš tai sterilizuoti.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-08-18 12:09
Čia 500g grybų-žalių ar virtų ???
2016-08-24 10:56
aciu uz recepta, pabandziau esu patenkinta
2015-06-30 07:33
as taip darau tik acto per daug
2014-09-14 23:17
o kodėl marinatas neskaidrus? nepatikliai man atrodo. Ir neįsivaizduoju skanaus marinato jei jame nėra cukraus
2017-09-02 20:51