marinuoti grybukai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Grybai, 10000 gramų
- Druska, 300 gramų
- Juodieji pipirai, 10 vienetų
- Lauro lapai, 6 vienetai
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Krapai, 1 sauja
- Actas, 400 gramų
Gaminimo instrukcija:
Marinatui namų sąlygomis kilogramui šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, šaukštas druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8 - 9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus (pagal skonį).
Grybus nuvalome, supjaustome.
Grybai marinate verdami 10 - 25 minutes. Grybai laikomi išvirę, kai pradeda grimzti į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu marinatu ir uždaromi dangteliais.
Norint apsaugoti grybus nuo pelėjimo ir rūgimo, jų paviršių užpilkite aliejumi.
» Rašyti komentarą
» Komentarai