marinuoti grybukai

marinuoti grybukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grybai, 10000 gramų
  • Druska, 300 gramų
  • Juodieji pipirai, 10 vienetų
  • Lauro lapai, 6 vienetai
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Krapai, 1 sauja
  • Actas, 400 gramų
Gaminimo instrukcija:

Marinatui namų sąlygomis kilogramui šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, šaukštas druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8 - 9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus (pagal skonį).
Grybus nuvalome, supjaustome.
Grybai marinate verdami 10 - 25 minutes. Grybai laikomi išvirę, kai pradeda grimzti į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu marinatu ir uždaromi dangteliais.
Norint apsaugoti grybus nuo pelėjimo ir rūgimo, jų paviršių užpilkite aliejumi.

» Rašyti komentarą
» Komentarai