Marinuoti pomidorai

Marinuoti pomidorai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Actas, 150 mililitrų
  • Vanduo, 1 litras
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
  • Pomidorai, 1 kilogramas
  • Garstyčios, grūdeliai
  • Kvapieji pipirai
  • Lauro lapai
Gaminimo instrukcija:

Žali arba rausvi surūšiuoti ir rūpestingai atrinkti kieti nedideli pomidorai nuplaunami. Kad kaitinant odelė nesutrūktų, pomidorai subadomi mediniu aštriu, plonu kaip adata pagaliuku. Po to sudedami į stiklainius ir užpilami šaltu rūgščiu 1,2—1,5% stiprumo marinatu.
Marinatas gaminamas iš vandens ir acto mišinio (naudojant 9% actą, reikia 1 dalies acto ir 6 dalys vandens).
1 L vandens pridedama 1 šaukštas druskos ir 1 šaukštas cukraus. Į kiekvieną pomidorų pripildytą indelį galima įdėti garstyčių, kvapiųjų pipirų grūdelių ir lauro lapelių.
Sudėjus pomidorus, stiklainiai pridengiami dangteliais, sustatomi į puodą, kuriame jau yra įpilta šalto vandens, ir iš lėto kaitinami 90° C temperatūroje apie 20 min. Iškaitinti stiklainiai tuoj sandariai uždaromi, apverčiami dugnu aukštyn, atvėsinami ir skubiai atšaldomi.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
ina
2016-08-10 06:00
Niekada ne kaitinu pomidorus,bet naudoju acta.Perpilu 2 kartus ir para laiko siltai po kaldra palieku.Isdalinau recepta ,kas ragavo mano pomidorus,nes as ir pati niekur tokiu skaniu ne valgiau...
rusne
2016-07-28 16:13
gal kas zino recepta pomidoru marinavimui be acto butu smagu jie pasidailtumete
onute
2016-07-28 16:11
kam tiek daug acto juk pomidorai ir taip is saves turi rugstumo
Rima
2016-07-28 15:54
Reginos Juzėnienės receptas pats pačiausias, išbandytas. Kam pomidorams actas?
lina gaizauskaite
2016-07-17 11:25
du kg pomidoru sumalkit du kg papriku supjaustyki viska pavirkit 10min ir sudekit 80g acto st.aliejaus st.cukraus ir du sauksts druskos ziauriai skanu