Marinuoti saldžiarūgščiai agurkai

Marinuoti saldžiarūgščiai agurkai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvapieji pipirai, 10 vienetų
  • Actas, su vandeniu 1:6, 1,5%, 6 stiklinės
  • Cukrus, 100 gramų
  • Druska, 35 gramai
  • Agurkai, nedideli, 2 kilogramai
  • Svogūnai, nedideli, 150 gramų
  • Krienai, 75 gramai
  • Lauro lapai, lapeliai, 2 vienetai
  • Garstyčios, grūdeliai, 3 gramai
Gaminimo instrukcija:

Nuplauti vienodo dydžio žali agurkai talpiai sudedami į 3 litrų stiklainį, perdedant nuvalytais svogūnais, krapais, krienų skridinėliais, ir užpilami verdančiu marinatu.

Marinatas gaminamas išvirus vandenį su nurodytais prieskoniais (garstyčia, lauras, pipirai, actas, vanduo, cukrus, druska). Vandens reikia tiek, kiek telpa į stiklainį su agurkais. Į vandenį įpilama 6 kartus mažiau nei vandens acto, sudedami prieskoniai.


Pripildytas stiklainis uždengiamas ir palaikomas kambario temperatūros patalpoje. Sekančią dieną marinatas nupilamas, užvirinamas ir vėl užpilamas ant agurkų. Stiklainis tuoj sandariai uždaromas sterilizuotu metaliniu dangteliu.

» Rašyti komentarą
» Komentarai