Marinuotos paprikos
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Paprika, 6 vienetai
- Cukrus, rudas, 2 valgomieji šaukštai
- Obuolių sultys, 200 mililitrų
- Vynas, baltas, 0.5 litro
- Lauro lapai, 1 vienetas
- Gvazdikėliai, 1 vienetas
- Aitrioji paprika, 2 vienetai
- Žalioji citrina, žievelė, 1 vienetas
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Actas, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Paprikas perpjaukite pusiau. Išimkite sėklializdžius ir sudėkite į stiklainius (prieš tai galima suverti puseles ant medinio pagaliuko - gražiau atrodys).
Cukrų pakaitinkite su vandeniu, kol pagels (karamelizuokite).
Iš lėto supilkite obuolių sultis, baltąjį vyną, actą, suberkite prieskonius, pasūdykite ir palengva maišydami užvirinkite.
Paruoštą užpilą per sietelį atsargiai supilkite į stiklainius su paprikomis.
Sandariai užsukite ir atvėsinkite.
Galima laikyti šaldytuve keletą mėnesių.
Labai tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų.
» Rašyti komentarą
» Komentarai