Marinuotų kalafiorų troškinukas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Žiediniai kopūstai, kalafiorai (marinuoti), 0.5 litro
- Lašinukai , rūkyti ar švieži, 100 gramų
- Svogūnai, (smulkiai pjaustytas) , 1 vienetas
- Česnakas, (smulkiai supjaustytas) , 2 skiltelės
- Sviestas, apie, 30 gramų
- Žalumynai, krapai ir smulkinti svogūnų laiškai
- Druska
- Pipirai
- Miltai
- Grietinė
- Pienas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Kalafiorų (marinuotų) indelį nupilti, nuvarvinti. Kadangi marinatas (receptas patalpintas) yra labai švelnus, tai nuplauti nereikia.
Lašinukus smulkiai pjaustyti ir pakepinti, pridėti smulkintą svogūną, česnaką. Pakepus berti kalafiorus, barstyti druska, prieskoniais ir apkepinti iki rusvumo, tada įdėti sviesto, smulkintų krapų, svogūno ar laiškinio česnako laiškelių.
Pabaigoje barstyti trupučiu miltų, įdėti grietinės apie 1 valg. šaukštą, pilti pieno iki norimo tirštumo, užvirti. Tinka ir bulvytė, ir raugintas agurkėlis!
» Rašyti komentarą
» Komentarai