Marmuriniai kavos keksiukai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviestas, minkštas, 150 gramų
- Cukrus, 150 gramų
- Miltai, 150 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Pienas, 50 mililitrų
- Kakava, 15 gramų
- Kava, skystis, 5 arbatiniai šaukšteliai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 16
Sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki purios masės.
Po vieną mušti kiaušinius ir kaskart paplakti apie 1 minutę.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišyti. Supilti pieną ir dar kartą viską permaišyti.
1/3 tešlos atidėti į kita dubenį, suberti kakavos miltelius ir supilti atvėsintą kavą (aš 1 а.š. stiprios tirpios kavos užpyliau 5 v.š. vandens). Viską išmaišyti.
Į keksiukų formą sudėti popierines formeles, arba formą ištepti aliejumi. Dėti po truputį baltos, juodos masės pakaitomis, jas lengvai pamaišyti. Taip užpildyti 2/3 formelės aukščio.
Kepti įkaitintoje iki 175 C orkaitėje apie 20 - 25 minutes (patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė). Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-04-04 16:46
Nežinau nebandžiau, bet atrodo skaniai.
2017-05-14 22:39