Marmurinis kavos keksas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviesto skonio „Rama Maestro“, 200 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Miltai, 200 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Pienas, 70 mililitrų
- Kakava, 20 gramų
- Kava, stipri, 5 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Sviesto skonio "Rama Maestro" gerai išsukame su cukrumi ir druska. Įmušame po vieną kiaušinį ir gerai po kiekvieno išplakame. Miltus persijojame su kepimo milteliais, suberiame į paruoštą masę ir gerai išmaišome, maišant supilame pieną.
1/3 tešlos masės atidedame į kitą indą. Į ją įmaišome kakavą bei įpilame 5 šaukštelius užplikytos stiprios kavos.
Kekso formą patepame riebalais ir apibarstome džiūvėsėliais.
Dedame ½ baltos masės, visą rudą ir ant viršaus vėl baltos. Kepame iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Patikriname pagaliuku, ar jau iškepė. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-06-14 15:06
Tinkamas nebent mažai skardai. Patarčiau visko deti trigubai i standartine skardą.
2017-06-27 00:43