Marmurinis kavos keksas

Marmurinis kavos keksas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviesto skonio „Rama Maestro“, 200 gramų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Miltai, 200 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Pienas, 70 mililitrų
  • Kakava, 20 gramų
  • Kava, stipri, 5 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviesto skonio "Rama Maestro" gerai išsukame su cukrumi ir druska. Įmušame po vieną kiaušinį ir gerai po kiekvieno išplakame. Miltus persijojame su kepimo milteliais, suberiame į paruoštą masę ir gerai išmaišome, maišant supilame pieną.

  2. 1/3 tešlos masės atidedame į kitą indą. Į ją įmaišome kakavą bei įpilame 5 šaukštelius užplikytos stiprios kavos.

  3. Kekso formą patepame riebalais ir apibarstome džiūvėsėliais.

  4. Dedame ½ baltos masės, visą rudą ir ant viršaus vėl baltos. Kepame iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Patikriname pagaliuku, ar jau iškepė. Skanaus!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Rama
» Rašyti komentarą
» Komentarai
jurga
2017-06-27 00:43
iskepiau,tai nuostabus keikas!!!aciu uz recepta.
kepejas
2014-06-14 15:06
Tinkamas nebent mažai skardai. Patarčiau visko deti trigubai i standartine skardą.