Marokietiškas kalakutienos troškinys “Tagine”

Marokietiškas kalakutienos troškinys “Tagine”
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Alyvuogės, 10 vienetų
  • Česnakas, 1 skiltelė
  • Kuskusas, 150 gramų
  • Citrinos, marinuotos, 0.5 vieneto
  • Citrinos, marinuotos, 10 vienetų
  • Šafranas, (nebūtina)
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kalendra, džiovinta arba šviežia, 1 arbatinis šaukštelis
  • Petražolės, kapotos: šviežios arba džiovintos, 1 arbatinis šaukštelis
  • Svogūnai, 3 vienetai
  • Imbieras, 1 cm gaballiukas, 1 vienetas
  • Kalakutiena, krūtinėlė, 300 gramų
Gaminimo instrukcija:

1. Nulupame daržoves: svogūnus, česnaką ir imbierą ir tada smulkiai sukapojame ar sutarkuojame.

2. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir beriame sutarkuotas prieskonines daržoves. Kepiname jas apie 5 minutes.

3. Kalakutieną perpjauname įstrižai, kad gautųsi du nestori gabalėliai.

4. Mėsą įtriname prieskoniais (druska, pipirai ir žolelės).

5. Kai svogūnai tampa permatomi, sudedame į keptuvę šafraną ir kalakutieną, užpilame puse stiklinės vandens ir uždengę dangčiu troškiname 10 minučių.

6. Marinuotas citrinas supjaustome plonais griežinėliais.

7. Kai kalakutiena išsitroškins, sudedame į keptuvę marinuotų citrinų griežinėlius ir alyvuoges, patroškiname dar 10 min.

8. Kol kalakutiena baigia troškintis, puode užviriname 200 ml vandens ir supilame į jį kuskusą. Tuomet uždengiame dangtį ir leidžiame pastovėti ~10 minučių.

9. Kai patiekalas baigs troškintis, išspaudžiame į jį citrinos sultis. Patiekime su išbrinkusiomis kuskuso kruopomis.

Receptą atsiuntė: Čiop Čiop
» Rašyti komentarą
» Komentarai