Marokietiškas kalakutienos troškinys “Tagine”
- Alyvuogės, 10 vienetų
- Česnakas, 1 skiltelė
- Kuskusas, 150 gramų
- Citrinos, marinuotos, 0.5 vieneto
- Citrinos, marinuotos, 10 vienetų
- Šafranas, (nebūtina)
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Kalendra, džiovinta arba šviežia, 1 arbatinis šaukštelis
- Petražolės, kapotos: šviežios arba džiovintos, 1 arbatinis šaukštelis
- Svogūnai, 3 vienetai
- Imbieras, 1 cm gaballiukas, 1 vienetas
- Kalakutiena, krūtinėlė, 300 gramų
1. Nulupame daržoves: svogūnus, česnaką ir imbierą ir tada smulkiai sukapojame ar sutarkuojame.
2. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir beriame sutarkuotas prieskonines daržoves. Kepiname jas apie 5 minutes.
3. Kalakutieną perpjauname įstrižai, kad gautųsi du nestori gabalėliai.
4. Mėsą įtriname prieskoniais (druska, pipirai ir žolelės).
5. Kai svogūnai tampa permatomi, sudedame į keptuvę šafraną ir kalakutieną, užpilame puse stiklinės vandens ir uždengę dangčiu troškiname 10 minučių.
6. Marinuotas citrinas supjaustome plonais griežinėliais.
7. Kai kalakutiena išsitroškins, sudedame į keptuvę marinuotų citrinų griežinėlius ir alyvuoges, patroškiname dar 10 min.
8. Kol kalakutiena baigia troškintis, puode užviriname 200 ml vandens ir supilame į jį kuskusą. Tuomet uždengiame dangtį ir leidžiame pastovėti ~10 minučių.
9. Kai patiekalas baigs troškintis, išspaudžiame į jį citrinos sultis. Patiekime su išbrinkusiomis kuskuso kruopomis.