Maskarponės sūrio ir želė tortas
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Miltai, 100 gramų
- Cukrus, 50 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Grietinėlė, 35%, 200 mililitrų
- Krakmolas, 30 gramų
- Cukraus pudra, 80 gramų
- Želatina, 20 gramų
- Sūris, maskarponės, 250 gramų
- Aguonos, 1 stiklinė
- Želė, 1 pakelis
Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
Sūrio kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens ir paliekame apie 30 min. brinkti. Tuo metu iki standumo išplakame grietinėlę su cukrumi. Sudedame maskarponę, nuplikytas aguonas ir visą masę išplakame iki vientisos masės. Išbrinkusią želatiną pakaitiname iki užvirimo, nukeliame nuo viryklės, atvėsiname, supilame į sūrio/grietinėlės kremą ir gerai išmaišome (ne mikseriu).
Atvėsusį biskvitą perpjauname į dvi dalis. Dedame pirmąjį biskvito sluoksnį ir užpilame kremo. Išlyginame ir dedame į šaldytuvą, kol kremas sustings. Kai kremas sustingsta, dedame antrąjį biskvito sluoksnį ir vėl pilame kremą. Dedame į šaldytuvą, kad šis sustingtų. Kai antrasis kremo sluoksnis sustingsta, pilame ant jo paruoštą želė sluoksnį ir vėl dedame į šaldytuvą, kad želė sustingtų.
2014-11-29 21:20
2014-11-29 12:05
2016-02-02 22:39