Maskarponės tortas su juodaisiais serbentais
- Sūris, (maskarponė), 500 gramų
- Jogurtas, 400 gramų
- „Dansukker“ cukraus milteliai, 100 gramų
- Citrinos, tarkuota žievelė, 1 arbatinis šaukštelis
- Želatina, 2 valgomieji šaukštai
- Juodieji serbentai, 400 gramų
- „Dansukker“ cukrus, 100 gramų
- Želės cukrus „Multi“, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Vanduo, 4 valgomieji šaukštai
- Citrinos, (sultys), 1 arbatinis šaukštelis
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
- Sausainiai, 300 gramų
- Sviestas, 150 gramų
Sausainius susmulkiname, sviestą išlydome, sumaišome ir sudedame formon.
Juodųjų serbentų užpilas. Želes cukrų užpilame 2 šaukštais vandenisir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v.š. vandens. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame žele, išmaišome. Palaukiame, kol atvės.
Varškės kremas. Į maskarponės varškę pilame jogurtą, cukrų, citrinos sultis, žievelę, išmaišome. Išbrinkiname ir ištirpiname želatiną, supilame, išmaišome.
Ant sustingusio pagrindo pilame truputį mažiau nei pusę varškės kremo, ant jo - serbentų sirupą, vėl varškės kremas ir sirupas.
Šaldytuve laikome 4-5 valandas. Idealu - per naktį.
2014-12-03 10:46
2018-04-01 20:45