Maskarponės tortas su juodaisiais serbentais

Maskarponės tortas su juodaisiais serbentais
Maskarponės tortas su juodaisiais serbentais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Kremui:
  • Sūris, (maskarponė), 500 gramų
  • Jogurtas, 400 gramų
  • „Dansukker“ cukraus milteliai, 100 gramų
  • Citrinos, tarkuota žievelė, 1 arbatinis šaukštelis
  • Želatina, 2 valgomieji šaukštai
Užpilui:
  • Juodieji serbentai, 400 gramų
  • „Dansukker“ cukrus, 100 gramų
  • Želės cukrus „Multi“, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanduo, 4 valgomieji šaukštai
  • Citrinos, (sultys), 1 arbatinis šaukštelis
  • „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
Pagrindui:
  • Sausainiai, 300 gramų
  • Sviestas, 150 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Sausainius susmulkiname, sviestą išlydome, sumaišome ir sudedame formon.

  2. Juodųjų serbentų užpilas. Želes cukrų užpilame 2 šaukštais vandenisir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v.š. vandens. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame žele, išmaišome. Palaukiame, kol atvės.

  3. Varškės kremas. Į maskarponės varškę pilame jogurtą, cukrų, citrinos sultis, žievelę, išmaišome. Išbrinkiname ir ištirpiname želatiną, supilame, išmaišome.

  4. Ant sustingusio pagrindo pilame truputį mažiau nei pusę varškės kremo, ant jo - serbentų sirupą, vėl varškės kremas ir sirupas.

  5. Šaldytuve laikome 4-5 valandas. Idealu - per naktį.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: [email protected]
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Jadvyga
2018-04-01 20:45
Kaip suprasti : zelatina2, vanduo4 valgomi saukstai ar arbatiniai sauksteliai .gal kitokie matavimai.
Vilma
2014-12-03 10:46
verta isbandyti ši skonį