Medaus tortas

Medaus tortas
Skanaus
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, Ilzenbergo dvaro ūkis, 4 vienetai
  • Sviestas, 100 gramų
  • Medus, Ilzenbergo dvaro ūkis, 5 valgomieji šaukštai
  • Cinamonas, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis
Kremui:
  • Grietinėlė, 35%, 800 mililitrų
  • Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
  • Želatina, 2 valgomieji šaukštai
Papuošimui:
  • Juodasis šokoladas, 50 gramų
  • Putinas, 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
  1. Garų vonelėje lėtai maišau kiaušinius, medų, sviestą, cukrų, sodą, nugesintą sultimis. Kai viskas ištirpsta, masė puri, šilta ir vientisa, nuimu nuo garų, dedu miltus ir minkau tešlą. Kočioju norimo dydžio blynus.

  2. Kepu 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje iki pagelsta. Prieš tepant lakštus sulaistau vandeniu.

  3. Želatiną brinkinu 200 ml vandens ir ištirpinu garų vonelėje. Kremui grietinėlę plaku su pudra iki purumo, pilu tirpintą želatiną. Kremu pertepu iškepusius lakštus.

  4. Puošiu tarkuotu šokoladu ir putino uogomis.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Rima
» Rašyti komentarą
» Komentarai