Medaus tortas
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukrus, 150 gramų
- Medus, 200 gramų
- Kvietiniai miltai, 5 stiklinės
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas, 200 gramų
Į ant silpnos ugnies puodą sudėkite sviestą, medų, kiaušinius, cukrų ir maišykite apie 10 min. Ugnis turi būti labai silpna, kad gauta masė neprikeptų. Supilkite kepimo miltelius ir išmaišykite, pakaitinkite dar minutę. Supilkite miltus, gerai išmaišykite. Kai masė atšals, padalinkite ją į 7 dalis lakštams. šešias tortui, septintą, mažesnę trupiniams.
Gautas dalis iškočiokite ir neaštriu šlapiu peiliu "papjaustykite" įvairiomis kryptimis, bet neperpjaukite. Lakštus iškepkite orkaitėje, bet neperkepkite.
Pasigaminkite kremą iš 1 litro grietinės, 6 šaukštų cukraus pudros, pusės šaukšto citrinos sulčių.
Lakštus tepkite gautu kremu ir dėkite vienas ant kito. Po to ištepkite ir šonus. Septintą lakštą sutrinkite ir juo apibarstykite tortą gautais džiūvesėliais. Papuoškite vynuogėmis, ar kitomis uogomis, grietinėlės gėlytėmis ar kitais Jums patinkančiais priedais.
2014-06-23 15:12
2014-04-09 11:00
2014-02-21 12:34
2014-01-27 20:19
Ad darau toki krema.400 gr grietines ir 200 gr riebios grietineles.galima ir tik grietine naudoti.itarkuoju vienos citrinos zievele ir trupuciuka citrinos rugsties.na cia pagal skoni.cukraus 100gr.
1pok grietines standiklio.greitai susiplaka ir jokio vargo.
2014-12-22 16:26