Medaus tortukas
- Medus, 2 valgomieji šaukštai
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Grietinėlė, 35%, kremui, 1 litras
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Sviestas, 100 gramų
- Cukrus, kremui, 1 stiklinė
- Želatina, kremui, 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus, kremui, 5 valgomieji šaukštai
- Citrinos, kremui, 1 vienetas
Vandens vonelėje ištirpinamas sviestas, suberiamas cukrus, soda, medus, įmušami kiaušiniai. Viskas gerai išmaišoma, tuomet beriama miltų tiek, kad būtų minkoma tešla (ji dar turi būti ir šilta). Iš išminkytos tešlos padaromas volelis ir supjaustomas į 9 dalis. Tai ir bus torto papločiai.
Imamas gumuliukas tešlos ir iškočiojamas 2—3 mm storio. Tešlos lakštas dedamas ant kepimo skardos be kraštų, pabarstytas miltais, ir kepamas, kol pasidarys šviesiai rudas. Iškepęs paplotis (kol karštas) apipjaunamas peiliu apvaliai. Iš nuopjovų daromi trupinukai torto viršui ir šonams apibarstyti.
Kremui į grietinę supilama grietinėlėje ištirpinta želatina, nutarkuojama citrinos žievelė ir įspaudžiamos jos sultys, suberiamas cukrus. Kremas turi būti saldžiarūgštis. Jeigu trūksta rūgštumo, galima į bert i truputį citrinų rūgšties. Viską išmaišius, kremas dedamas 10—15 min. į šaldytuvą. Vėliau kremu pertepami iškepti torto lakštai, viršus ir šonai taip pat aptepami kremu ir apibarstomi iš nuopjovų padarytais trupinukais.
2012-07-22 15:16
2011-12-10 15:13
2011-12-10 15:12
2011-08-18 15:55
2014-11-14 18:33