Medaus - varškės pyragas su kepure

Medaus - varškės pyragas su kepure
Medaus varškės pyragas su kepure
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Varškė, 500 gramų
  • „Dansukker“ cukraus milteliai, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, (tryniai), 2 vienetai
  • „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Džemas, ar uogienė (mėgstama)
Tešlai:
  • Sviestas, 150 gramų
  • Medus, 5 valgomieji šaukštai
  • „Dansukker“ cukraus milteliai, 0.5 stiklinės
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai
  • Migdolai, pasmulkinti, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą ištirpinam, kartu ištirpinam ir medų. Truputuką praaušinam. Tešlą sumaišom, kad būtų tirštoka, dedam į formą ir išlyginam. Aptepam džemu ar uogiene.

  2. Varškės įdarą pasukam, kad ištirptų cukrus, gerai išmaišom. Dedam ant tešlos ir kepam 180°C temp. 40 minučių

  3. Tuo tarpu išplakam likusius 4 baltymus su 4 šaukštais ( 1 baltymui 1 šaukštas) cukraus.

  4. . Pyragui iškepus, krečiam ant viršaus, padarom "pusneles" , sumažiname kaitrą iki 150°C temp. ir dar pakepame apie 8 -12 min.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Ramunė Matulienė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Janina
2015-05-03 17:37
As labai patenkinta jusu receptais nes galiu nustebinti savo seima ir draigus