Meduoliai

Meduoliai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, baltymas, galaistui, 2 vienetai
  • Medus, 0.75 stiklinės
  • Margarinas, 150 gramų
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, 150 gramų
  • Gvazdikėliai, malti, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Muskatas, maltas, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Cukatos, pjaustytos, 2 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kiaušiniai, baltymas, galaistui, 1 vienetas
  • Cukraus pudra, glaistui, 50 gramų
  • Vermutas, glaistui, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

2 kiaušinius išplakti su 150 g cukrumi. Medų kartu su margarinu ištirpinti virš ugnies metaliniame inde. Atvėsinus sumaišyti su plaktais kiaušiniais. Įdeti prieskonius, cukatus. Miltus kitame inde sumaišyti su kepimo milteliais ir įberti į masę. Išminkyti tešlą.

Tešlą turi pastovėti ne mažiau 30min. Galite išpjauti įvairių formų meduolius. Kepti ant kepimo popieriaus apie 40-50 min, 100-120 laipsnių įkaitintoje orkaiteje. Deliojant meduolius ant kepimo popieriaus palikit tarp jų 2-3 cm tarpus.

Iškepusius meduolius teptuku sutepti glaistu ir įdėti dar 5 min į orkaitę apskrusti.

Glaistas:
Suplakti baltymą iki putų. Įpilti vermutą (likerį, romą ar pan.). Suberti cukraus pudrą ir viską sumaišyti.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ieva
2016-12-17 10:21
Ar galite patvirtinti, kad šitie meduoliai yra minkšti?