Meduolinė karieta
- Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, baltymas, 1 vienetas
- Kardamonas, maltas
- Imbieras, maltas
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Kvietiniai miltai, 600 gramų
- Apelsinai, 1 vienetas
- Cukraus pudra, glaistui, 250 gramų
- Margarinas, arba sviestas, 150 gramų
- Kakava, 25 gramai
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Medus, 250 gramų
- Kiaušiniai, baltymas, 1 vienetas
- Cukrus, 200 gramų
Ištirpinkite medų su sviestu.
Į pravėsusią masę įmaišykite kiaušinį, kakavą, kepimo miltelius, cinamoną, kardamoną, imbierą, cukrų, vanilinį cukrų ir miltus. Kad tešla lengviau išsiminkytų įpilkite iš vieno apelsino išspaustas sultis arba pieną.
Išminkytą tešlą palikite šaldytuve 1 valandai.
Po to tešlą iškočiokite.
Aš nusibrėžiau būsimos karietos trafaretus ir ant tešlos uždėjusi išpjoviau. Taip pat galima prisipiešti elnių ir kitų mielų žvėrelių.
Karietos dalis kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.
Kai karietos dalys atvės, sulipinkite ir papuoškite jas glaistu.
Glaistas: išplaktas kiaušinio baltymas su cukraus pudra ir citrinos sultimis.
Tai puiki dekoracija namams: ir skanu, ir turėsite kur sudėti saldainius.
Be to šauni idėja dovanoms. :)
2013-11-09 11:51