Meduolis

Meduolis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
  • Medus, 250 gramų
  • Sviestas, 250 gramų
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Vanduo, 3 stiklinės
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cinamonas
  • Gvazdikėliai, malti
  • Muskatas
  • Imbieras
  • Kardamonas
  • Razinos, 100 gramų
  • Apelsinai, žievelė, 100 gramų
  • Lazdyno riešutai, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:

Cukrus, sviestas ir medus sudedami į puodą, įpilama vandens ir kaitinama, kol viskas ištirpsta, o vėliau atvėsinama. Miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, gvazdikėliais, muskatu, imbieru, kardamonu dedami į mediniu šaukštu sukamą masę. Įmušama po vieną kiaušinio trynį, vėliau sudedami išplakti baltymai, riešutai, razinos, tarkuota apelsino žievelė. Tešla padalijama į 3 dalis ir kepama trijose skardose, išklotose aliejumi išteptu, miltais pabarstytu pergamentiniu popieriumi. Orkaitė turi būti vidutinio karštumo. Kepama 30 min. nedarinėjant orkaitės durelių. Vėliau ugnis sumažinama ir kepama dar 30 min.

» Rašyti komentarą
» Komentarai