Meduolis

Meduolis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, nepilna, 1 stiklinė
  • Razinos, 0.5 stiklinės
  • Riešutai, įvairūs, pagal skonį, 0.5 stiklinės
  • Uogienė, slyvų, braškių ar vyšnių, 2 valgomieji šaukštai
  • Citrinos, žievelė, sutarkuota arba sumalta, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kakava, 2 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, šiltas, 1 stiklinė
  • Kvietiniai miltai, kaupinos, 2 stiklinės
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Razinas pamerkite vandenyje ir palikite per naktį.
Riešutus sukapokite.
Razinas sumaišykite su riešutais.
Į dubenėlį suberkite miltus, cukrų, kakavą, vandenį ir aliejų. Išmaišykite. Į tešlą įmaišykite sodą, nugesintą su actu ar citrinos sultimis.
Suberkite citrinos žievelę, razinas, riešutus, sudėkite uogienę ir dar kartą išmaišykite.
Meduolio tešlą supilkite į kepimo formą.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą.
Ar pyragas tikrai iškepė, patikrinkite su mediniu pagaliuku.
Viršų meduolio galite padekoruoti cukraus pudra.

» Rašyti komentarą
» Komentarai