Meduolis su obuoliais
- Obuoliai, 3 vienetai
- Brendis, 50 gramų
- Kepimo milteliai, 30 gramų
- Pienas, 100 mililitrų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
- Cukrus, 1.5 stiklinės
- Medus, 5 valgomieji šaukštai
- Gvazdikėliai, 1 valgomasis šaukštas
- Cinamonas
- Margarinas, 100 gramų
Kiaušinius su cukrumi išmaišome, dedame miltus, beriame kepimo miltelius (apie 2 šaukštelius), pašildome pieną ir supilame ant viršaus, viską išmaišome. Margariną su medumi pašildome kad išsilydytų ir taip pat sudedame į tešlą. Dedame smulkintų gvazdikėlių ir šaukstelį cinamono. Viską išmaišome. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi, patepame margarinu ir supilame tešlą. Šauname kepti į 220C orkaitę.
Pasiruošiame obuolius: nulupame ir supjaustome stambiai, pailgai. Pilame brendžio ar viskio, šlakelį vandens, keturis šaukštus cukraus ir tris šaukštus cinamono. Viską gerai išmaišome.
Pyragui šiek tiek pakepus (apie 15 min), ištraukiame jį ir į tešlą įspaudžiame obuolių skilteles. Apipilame nuo obuolių likusiu skysčiu.
Kepame 220C orkaitėje tol, kol paruduos (apie valandą).
Iškepus, pašlakstome lydytu šokoladu (jei jo neturite, sumaišykite šlakelį pieno su cukrumi bei kakava ir pavirkite).
Palaukiame kol atvės ir supjaustome.
Skanaus.
Šis meduolis skanus ir be obuolių.
2011-01-21 22:30