Meduoliukas

Meduoliukas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 800 gramų
  • Medus, 500 gramų
  • Cukrus, 500 gramų
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Sviestas, 50 gramų
  • Prieskoniai, meduoliams, 100 gramų
  • Apelsinai, žievelė, kapota, 100 gramų
  • Riešutai, 100 gramų
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Pieną supilti į puodą, suberti cukrų, įdėti medų ir pašildyti. Kai cukrus ir medus ištirps, nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, prieskonius ir druską.
Ataušinus viską perpilti į dubenį, įmušti kiaušinius, suplakti šluotele, po to įberti miltus su soda ir toliau plakti.
Tada suberti džiovintus vaisius, išmaišyti, pridengti rankšluostėliu ir palikti 2 dienoms fermentacijai.
Po to sudėti tešlą į 2 siauras formas (išteptas taukais ir apibertas džiūvėsėliais).
Kepti 1 val.
Meduolis išsilaiko šviežias visą mėnesį!

» Rašyti komentarą
» Komentarai