Meduoliukas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kvietiniai miltai, 800 gramų
- Medus, 500 gramų
- Cukrus, 500 gramų
- Pienas, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Sviestas, 50 gramų
- Prieskoniai, meduoliams, 100 gramų
- Apelsinai, žievelė, kapota, 100 gramų
- Riešutai, 100 gramų
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Pieną supilti į puodą, suberti cukrų, įdėti medų ir pašildyti. Kai cukrus ir medus ištirps, nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, prieskonius ir druską.
Ataušinus viską perpilti į dubenį, įmušti kiaušinius, suplakti šluotele, po to įberti miltus su soda ir toliau plakti.
Tada suberti džiovintus vaisius, išmaišyti, pridengti rankšluostėliu ir palikti 2 dienoms fermentacijai.
Po to sudėti tešlą į 2 siauras formas (išteptas taukais ir apibertas džiūvėsėliais).
Kepti 1 val.
Meduolis išsilaiko šviežias visą mėnesį!
» Rašyti komentarą
» Komentarai