Mėlynių pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Grietinė, 300 gramų
- Cukrus, 150 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Miltai, 200 gramų
- Sviestas, šaltas, 100 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Mėlynės, ar kitos pasirinktos uogos , 400 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Pagrindas. Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, dedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir rankomis triname iki trupinių. Beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinį, išmaišome ir užminkome minkštą tešlą. Dedame ją 20 min. į šaldytuvą.
Įdaras. Į grietinę beriame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišome. Įmušame kiaušinius ir šluotele arba plaktuvu išplakame iki vientisos masės.
Surinkimas. Ant formos dugno ir sienelių (apie 4 cm.) rankomis paskirstome tešlą. Suberiame ant jos mėlynes ir užpilame grietininį užpilą. Kepame iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje 45 min. Iškeptą palaikome orkaitėje, kol šiek tiek atvėsta. Tuomet visiškai atvėsiname (geriausia palaikyti per naktį šaldytuve).
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-09-11 22:12
Neatsisakyciau gabalelio labai jau gundananciai atrodo !
2015-09-12 17:43