Mėlynių pyragas

Mėlynių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Grietinė, 300 gramų
  • Cukrus, 150 gramų
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Miltai, 3 valgomieji šaukštai
Pagrindui:
  • Miltai, 200 gramų
  • Sviestas, šaltas, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Mėlynės, ar kitos pasirinktos uogos , 400 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Pagrindas. Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, dedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir rankomis triname iki trupinių. Beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinį, išmaišome ir užminkome minkštą tešlą. Dedame ją 20 min. į šaldytuvą.

  2. Įdaras. Į grietinę beriame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišome. Įmušame kiaušinius ir šluotele arba plaktuvu išplakame iki vientisos masės.

  3. Surinkimas. Ant formos dugno ir sienelių (apie 4 cm.) rankomis paskirstome tešlą. Suberiame ant jos mėlynes ir užpilame grietininį užpilą. Kepame iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje 45 min. Iškeptą palaikome orkaitėje, kol šiek tiek atvėsta. Tuomet visiškai atvėsiname (geriausia palaikyti per naktį šaldytuve).

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Aksana
2015-09-12 17:43
Gana nesudetinga,o atrodo įsūdingai,bandysiu gaminti ir šeima vaišinti
Bozena
2015-09-11 22:12
Neatsisakyciau gabalelio labai jau gundananciai atrodo !