Mėlynių pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Cukrus, 100 mililitrų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Kvietiniai miltai, 300 mililitrų
- Sviestas, 255 gramai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Citrinos, žievelė, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Įdarui papildomai reiks:
• 1 citrinos sulčių(naudokit tą nuo kurios tarkavot žievelę)
• 4 puodelių mėlynių(tinka tiek šviežios tiek šaldytos)
• 0,5 puodelio cukraus
• 4 a.š. kukurūzų miltų
Tešlai: sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos žievelę. Šakute įmaišyti kambario temperatūros sviesta ir kiaušinį. Puse tešlos sudėti į kepimo formą (kitą puse pasilikti, jos reikės vėliau). Forma turėtų būti apie 30*25 cm dydžio.
Įdarui: sumaišyti, cukrų, kukurūzų miltus, citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Viską sudėti į skardelę ant tešlos. Uždėti kitą tešlos pusę.
Kepti apie 45 minutes 190˚C orkaitėje.
Atvėsinti ir supjaustyti stačiakampiais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-02-20 13:09
ne tada tiesiog dėk uogiene, bet manau skonis turėtu skirtis
2011-02-19 13:50
O jei dėčiau tik mėlyniu uogienę, tada jau nebereikėtų gaminti įdaro?
2015-10-11 14:40