Mėlynių pyragas

Mėlynių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 100 mililitrų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kvietiniai miltai, 300 mililitrų
  • Sviestas, 255 gramai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Citrinos, žievelė, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Įdarui papildomai reiks:

• 1 citrinos sulčių(naudokit tą nuo kurios tarkavot žievelę)
• 4 puodelių mėlynių(tinka tiek šviežios tiek šaldytos)
• 0,5 puodelio cukraus
• 4 a.š. kukurūzų miltų

Tešlai: sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos žievelę. Šakute įmaišyti kambario temperatūros sviesta ir kiaušinį. Puse tešlos sudėti į kepimo formą (kitą puse pasilikti, jos reikės vėliau). Forma turėtų būti apie 30*25 cm dydžio.

Įdarui: sumaišyti, cukrų, kukurūzų miltus, citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Viską sudėti į skardelę ant tešlos. Uždėti kitą tešlos pusę.
Kepti apie 45 minutes 190˚C orkaitėje.

Atvėsinti ir supjaustyti stačiakampiais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Jurgita
2015-10-11 14:40
Melynes deti trintas ar nesmulkintas?
fdiscover.blogspot.com
2011-02-20 13:09
ne tada tiesiog dėk uogiene, bet manau skonis turėtu skirtis
Klausimas
2011-02-19 13:50
O jei dėčiau tik mėlyniu uogienę, tada jau nebereikėtų gaminti įdaro?