Mėlynių uogienė

Mėlynių uogienė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Mėlynės, 1 kilogramas
  • Cukrus, 1 kilogramas
  • Citrinos, žievelė, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Uogos perrenkamos, nutraukomi koteliai, ir nuplaunamos. Po to suberiamos į dubenį, sluoksniuojant su cukrumi. Po 24 val., kai atsiranda sulčių, tame pačiame inde uogos lėtai kaitinamos, kol užverda. Tada sukratomos, nugraibomos putos, ir uogienė dar verdama 25—30 min., graibant putas ir kartkartėmis indą sukratant, kad visos uogos vienodai virtų.
Išvirusi uogienė supilama į kaitintus stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Virginijus
2022-07-23 23:59
Čia cukraus sirupas mėlynių skonio...
Uga
2017-03-26 16:27
Šis receptas man labai padėjo ir patiko
Loreta
2016-07-29 09:11
Labai geras receptas,paprastas,nesudetingas,is visu kiek radau internete,pats geriausias!!!
Petras
2012-07-13 15:34
1l yra o,6Kg. Man atrodo , geriausias variantas 1kg uogų 0,5kg cukraus ir laikyti rūsyje.
edita
2012-07-07 23:05
melynes laikosi ir virtos be cukraus, todel jo deti galima pagal skoni...