Mėlynių uogienė
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Mėlynės, 1 kilogramas
- Cukrus, 1 kilogramas
- Citrinos, žievelė, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Uogos perrenkamos, nutraukomi koteliai, ir nuplaunamos. Po to suberiamos į dubenį, sluoksniuojant su cukrumi. Po 24 val., kai atsiranda sulčių, tame pačiame inde uogos lėtai kaitinamos, kol užverda. Tada sukratomos, nugraibomos putos, ir uogienė dar verdama 25—30 min., graibant putas ir kartkartėmis indą sukratant, kad visos uogos vienodai virtų.
Išvirusi uogienė supilama į kaitintus stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-03-26 16:27
Šis receptas man labai padėjo ir patiko
2016-07-29 09:11
Labai geras receptas,paprastas,nesudetingas,is visu kiek radau internete,pats geriausias!!!
2012-07-13 15:34
1l yra o,6Kg. Man atrodo , geriausias variantas 1kg uogų 0,5kg cukraus ir laikyti rūsyje.
2012-07-07 23:05
melynes laikosi ir virtos be cukraus, todel jo deti galima pagal skoni...
2022-07-23 23:59