Menkės apkepas su grybais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Menkės, be kaulų, 250 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Grybai, 100 gramų
- Bulvės, 3 vienetai
- Džiūvėsėliai, 1 valgomasis šaukštas
- Sviestas, 0.5 valgomojo šaukšto
- Juodieji pipirai
- Druska
- Prieskoniai, žuvies
Gaminimo instrukcija:
Išvirti aštriame prieskonių nuovire menkės gabaliukai sudedami į keptuvę ar ugniai atsparų stiklinį indą, aplink apdedami virtų bulvių gabalėliais, užpilami padažu, apibarstomi džiūvėsėliais, pasūdomi, aplaistomi ištirpintu sviestu arba aliejumi ir iškepami.
Žuvis patiekiama tame pačiame inde, kuriame kepė. Taip galima paruošti ir lydeką, sterką arba šamą.
Padažui smulkinti svogūnai su grybais pakepinami, kol paruduos, tuomet įdedama šiek tiek grietinės ir dar pakepinama apie minutę.
» Rašyti komentarą
» Komentarai