Mėsa folijoje

Mėsa folijoje
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Jautiena, 500 gramų
  • Prieskoniai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Mėsa supjaustoma plonais gabaliukais, išmušama, pabarstoma prieskoniais. Jautiena iš anksto nesūdoma, nes pajuoduoja. Sūdoma prieš kepant.

Įdarui reikės: bulvė, kopūsto lapas, raug. agurkas, morka, salieras, 100 g. fermentinio sūrio, druska, pipirai, sviestas.

Įdaro gaminimas: Žalia bulvė sutarkuojama burokine tarka, kopūsto lapas, raugintas agurkas supjaustomi šiaudeliais. Smulkiai sutarkuojama morka ir salieras. Fermentinis sūris sutarkuojamas stambiai, įdedama druskos, pipirų, sviesto ar majonezo. Viskas sumaišoma.

Folija supjaustoma keturkampiais gabalėliais (13x13 cm), ištepama aliejumi. Ant paruoštos mėsos dedama po šaukštą įdaro, ant jo — gabaliukas sviesto ar margarino. Folija suspaudžiama taip, kad mėsa apgaubtų įdarą. Dedama į orkaitę ant grotelių, apačioje įpilama vandens. Kepama apie 35 min. Patiekiama didelėje lėkštėje, sukrauta kalnu (iš folijos mėsa neišimama). Labai įspūdinga, jei įnešant valgyti įsmeigiama keletas šaltos ugnies vielelių ir uždegama, užgesinama kambaryje šviesa.

» Rašyti komentarą
» Komentarai