Mėsos ir sūrio pyragėliai
- Druska
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Juodieji pipirai
- Kiaulienos faršas, 300 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Džiūvėsėliai, 1 valgomasis šaukštas
- Sūris, fermentinis, 50 gramų
- Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
- Margarinas, 100 gramų
- Vanduo, 4 valgomieji šaukštai
Margariną sutarkuoti stambesne trintuve. Įmušti kiaušinį, įberti druską, įpilti vandens, suberti miltus ir užminkyti tešlą. Tešlą suvynioti į foliją ir palikti šaldytuve apie 1 val.
Įdarui svogūną susmulkinti ir apkepti aliejuje. Apkeptus svogūnus sudėti į maltą mėsą, paskaninti druska, pipirais, suberti džiūvėsėlius, įmušti kiaušinį ir sumaišyti. Sūrį supjaustyti kvadratėliais. Atšaldytą tešlą plonai iškočioti ir padaryti apskritimų (jų turi būti lyginis skaičius). Ant vieno apskritimo uždėti maždaug šaukštą įdaro ir sūrio, o ant viršaus uždėti kitą apskritimą ir paspausti kraštus, kad kraštai gerai sukibtų, patepti vandeniu ar išplaktu kiaušiniu. Pyragėlius sudėti ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir kepti 220° C orkaitėje apie 15min., kol pagels.
2015-04-09 11:36
2014-11-08 14:19
2016-01-15 13:22