Mėsos kukuliai pomidorų padaže
- Faršas, 500 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Džiūvėsėliai, 1 sauja
- Džiovintas raudonėlis, 1 arbatinis šaukštelis
- Česnako granulės, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Pomidorai, nuplikytų, nuluptų, 1.5 kilogramo
- Svogūnai, 2 vienetai
- Vanduo, 150 mililitrų
- Česnakas, 1 galva
- Pomidorų padažas, 5 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Kakava, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Džiovintas bazilikas, 1 arbatinis šaukštelis
- Džiovintas raudonėlis, 1 arbatinis šaukštelis
- Malta saldžioji raudonoji paprika, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 3 žiupsneliai
- Juodieji pipirai, 3 žiupsneliai
- Makaronai, 300 gramų
Mėsos kukuliai: mėsą sumaišome su kiaušiniu, džiūvėsėliais, prieskoniais (pagal skonį). Iš faršo masės formuojame mažus kukuliukus, maždaug 4 cm skersmens ir dedame į sviestu pateptą orkaitės skardą. Kepame 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min, kol apskrunda.
Padažas: pomidorus supjaustyti kubeliais. Svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti keptuvėje su aliejumi, kol suminkštės, tuomet sudėti susmulkintą česnaką, ir dar pakepinti apie 4 min. Po to sudėti pomidorus, viską troškinti apie 20 min, įdėti pomidorų padažo, prieskonių, cukraus, kakavos, supilti vandenį. Viską išmaišyti ir dar patroškinti ~10 min. Padažas turi būti gana skystokas, su mažais pomidorų gabaliukais.
Kai mėsos kukuliai iškeps, juos sudėti į kepimo formą aukštais kraštais, užpilti pagamintu padažu (galima užberti sūrio, jei mėgstate) ir dar pakepinti orkaitėje 180 C temperatūroje ~15 min.
Makaronus išvirti, nusunkti ir patiekti su mėsos kukuliais. Jei mėgstate – apibarstykite žalumynais. Skanaus!