Mėsos paštetas
- Kiaulienos lašiniai, riekelėmis, 200 gramų
- Žąsis, 200 gramų
- Vištų kepenėlės, 200 gramų
- Veršiena, 200 gramų
- Kiauliena, 200 gramų
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Grietinėlė, 35%, 30 proc, 0.5 stiklinės
- Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Česnakas, 2 skiltelės
- Prieskoniai
- Konjakas, 0.5 stiklinės
- Degtinė, vyšninė, 0.5 stiklinės
Veršieną, kiaulieną ir žąsieną užpilti 2 stiklinėmis vandens, įmesti nuluptą svogūną, česnaką, kvapniuosius bei karčiuosius pipirus (po 10 žirnelių), mairūną ir druską. Užvirinti, sumažinti ugnį ir toliau virti, kol vanduo visiškai išgaruos.
Keptuvėje karštame svieste trumpai pakepinti kepenėles (viduje turi likti rausvos). Kepenėles perdėti į dubenėlį, užpilti vyšnine ir palikti valandai.
Išvirtą mėsą kartu su kepenėlėmis ir prieskoniais 3 kartus permalti mėsmale su smulkiu sieteliu. Į masę sudėti grietinę, cukraus pudrą, konjaką, kiaušinius, bulvių krakmolą bei muskato riešutą ir kruopščiai išmaišyti.
Indą kepimui iškloti lašinių riekelėmis, sudėti masę, iš viršaus padėti lašinių riekeles, įstatyti į didesnį indą ir įpilti į jį tiek vandens, kad siektų pusę formos aukščio.
Kepti 1,5 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C (jeigu vanduo išgaruos, reikia vėl įpilti).
Iškeptą paštetą ataušinti (tik tada galima nuimti nuo viršaus lašinių riekeles), papuošti šviežiais vaisiais ir apipilti stingstančia apelsinų želė.