Mėsos pyragas

Mėsos pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 2 stiklinės
  • Kefyras, 1 stiklinė
  • Majonezas, 0.5 stiklinės
  • Soda, gesinta, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Vištiena, filė, 300 gramų
  • Žirniai, žali ar šaldyti, 1 pakelis
  • Svogūnai, 3 galvos
  • Česnakas, 1 galva
  • Prieskoniai, vištienai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Lydytas sūris, (rūkytas), 200 gramų
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Sezamas, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Išplakam visus skystus ingredientus, suberiame persijotus miltus, sodą ir druską bei gerai išmaišome. Tešla turi gautis grietinės tirštumo.

  2. Pirmiausia išviriau vištienos filė. Suplėšiau gabaliukais. Svogūnus apkepinau aliejuje, pasūdžiau. Subėriau į keptuvę vištieną, truputį pakepinau ir sudėjau smulkiai tarkuotą česnaką. 3 min. dar pakepinau ir sudėjau grietinę, kad nebūtų labai sausas įdaras.

  3. Formą sutepiau sviestu, įpyliau dalį tešlos (kiek mažiau nei pusę). Ant viršaus sudėjau masę iš keptuvės, ją padengiau žaliais žirneliais ir rūkyto lydyto sūrio griežinėliais.

  4. Viską užpyliau likusia tešla ir apibarsčiau sezamo sėklomis. Kepiau įkaitintoje iki 200°C temp. orkaitėje 40 minučių.


    Skanaus.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Romuald
» Rašyti komentarą
» Komentarai