Mielinė tešla ir jos įdarai
- Mielės
Kaip pasigaminti tikrą mielinę tešlą.
Visu pirma, niekad nedarau mielinės tešlos su mielėmis iš miltelių. Geriausia pirkti mieles Semos geltonuose įpakavimuose, prie pieno produktų būna. 13 mielių reikia dėti į 1.5 - 2 litrus pašildyto pieno. Į pieną įmerkus piršta turi būti šilta, o ne deginti. Jei pienas bus per karštas mielės žus, o jei per šaltas tešla neiškils. Jei įdėsite per daug mielių, pyraguose jausite jų skonį. Įdedame mieles ir ištirpiname, išplakame, kad neliktų stambių gabalų. Tada dedame miltų, maišome, kad tešla taptų gerokai tirštesnė nei blynų tešla. Paliekame tešlą šiltai kambaryje. Jei kambaryje šilta, tai mielės iškyla per 30-45 minutes. Pagal skonį dedame druskos, cukraus. (Patariu per daug nedėti :) o į saldžius gaminius nepatingėti ir druskos įdėti, jei įdaras saldus nedekite daug cukraus).
Iškilus tešlai imame sijoti per sietą miltus, maišome rankomis. Jei iškart sudėsite miltus, tešla bus kieta, tad reikia dėti po truputį. Minkyti tol, kol tešla tampa vientisa, ir mažai limpanti prie rankų.(Apie 20 minučių) Perpjovę tešlą turite matyti jog yra susprogusių burbuliukų. Tada kočiojame plonai, dedame cukrų ir cinamoną, ar išbrinkintas aguonas ir kokosų drožles, cukrų. Taip pat galime dėti abrikosus, razinas, datules ir ananasus. Kiekvienam pagal skonį. Galime ir mėsos dėti, daryti kaip kibinus, tik tuomet į tešlą nedėkite cukraus. Visada reikia daryti bandeles mažesnes, nes mielės kepant tikrai daug išpučia :) kepu ~170 temp. jei pyragas storesnis įjungiu kepimą be ventiliatoriaus, jei pyragai ploni, kepu su ventiliatoriumi, kad gražiai apskrustų :). Taip pat prieš dedant kepti, aptepu išplaktu kiaušiniu tam, kad gražiai apskrustų. Vėliau įdėsiu nuotraukų :) Sėkmės!
2016-02-29 00:12
2016-01-31 16:24
2016-01-26 00:32
2015-12-28 15:30
gal parasykit kiek miltu reiktu deti?5 kg? .siaip semos mieles geltonai ipakuotos buna po 100gr
2016-02-29 00:24