Mielinės bandelės
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Mielės, 30 gramų
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Pienas, šiltas, 1 valgomasis šaukštas
- Sviestas, formelėms patepti, 200 gramų
- Kiaušiniai, tryniai, patepimui, 4 vienetai
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, formelėms patepti
- Kiaušiniai, tryniai, patepimui, 2 vienetai
Mieles sumaišyti su pienu, cukrumi ir žiupsneliu miltų. Palaikyti apie 15 minučių. Miltus suberti į dubenį, padaryti duobutę. Išlydytą sviestą atvėsinti ir supilti kartu su mielių mase į miltus. Minkyti tešlą, kol nelips prie dubens kraštų. Paskui uždengti rankšluosčiu ir palaikyti apie 30 minučių. Iš tešlos iškočioti volelį, jį padalinti į 20 gabaliukų, o paskui kiekvieną perpjauti į dvi dalis, iš kurių viena dalis yra du trečdaliai tešlos, o kita – vienas trečdalis. Iš jų visų suformuoti rutuliukus. Formeles ištepti sviestu. Įdėti didįjį rutuliuką, viduryje padaryti įdubą ir į ją įdėti mažąjį rutuliuką. Dar palaikyti, kad pakiltų apie 90 minučių. Orkaitę įkaitinti iki 220 0C. Bandeles aptepti kiaušinio tryniu ir kepti apie 15-20 minučių. Skanaus :)