Mielinės tešlos kukuliai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Pienas, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Sviestas, 80 gramų
- Mielės, 20 gramų
- Aliejus, 20 gramų
- Džiūvėsėliai
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Į pašildytą pieną suberiamos sutrupintos mielės, miltai, įmušamas kiaušinis, supilamas tirpintas sviestas (40 g), pasūdoma. Tešla gerai išplakama ir padedama šiltai, kad pakiltų. Puode užvirinamas vanduo su aliejumi ir druska. Vandeniu suvilgytu šaukštu tešla dedama į verdantį vandenį. Kukuliai verdami uždengtame puode. Išvirę kiaurasamčiu išgriebiami į pašildytą pusdubenį, užpilami likusiu sviestu ir apibarstomi džiūvėsėliais. Galima šiuos kukulius užpilti ir mėgstamu padažu.
» Rašyti komentarą
» Komentarai